Intrebari frecvente

EFECTELE COMPRESIEI

Imbracamintea de compresie imi va reduce febra musculara?

In timpul efortului mansoanele iti mentin musculatura compacta si solida. Acest lucru limiteaza vibratiile (-33%), cauzate de impactul piciorului care duce la mai putina miscare pe lateral sau pe vertical a muschiului, si prin urmare, tractiunea dintre tendon si muschi in sine este mai putina. De asemenea, mai putin soc in timpul efortului inseamna mai putine daune muscular si in consecinta, mai putine dureri musculare intarziate in timpul recuperarii (-50%).

 

 

Este adevarat ca hainele de compresie pot reduce durerea asociata cu efortul fizic intens?

Recomandam, de asemenea, purtarea sosetelor de compresie pentru un timp mai lung dupa exercitiu, permitand picioarelor tale sa se recupereze in mod optim. Intr-adevar, muschii sunt considerabil deteriorati de exercitiile intense si astfel vei continua sa simti dureri. Folosirea sosetelor de compresie full sau a compresiior Full legs iti va salva picioarele de durerea asociata exercitiilor intense. Acestea iti vor oferi un sprijin muscular mare si te vei simti mai usor si mai mobil.

CAND AR TREBUI SA FOLOSESC ARTICOLE PENTRU COMPRESIE MUSCULARA?

Inainte de efort

Pregatind muschii inainte de o cursa sau inainte de un antrenament, purtarea articolelor Compressport va accelera procesul de incalzire si, prin urmare, reduce riscul accidentarilor. Prin apasarea venelor, compresia Compressport imbunatateste fluxul sangelui inapoi catre inima, exact ca presiunea exercitata asupra unui tub de pasta de dinti, cauzand pasta de dinti sa se ridice. In consecinta, circulatia sangvina generala este crescuta: imbunatatind oxigenarea muscular, prevenind umflarea si garantand sportivilor o senzatie de usurare a picioarelor.

 

 

In timpul efortului

Purtarea Compressport in timpul efortului este benefica datorita reducerii vibratiilor musculare (induse de impactul asupra solului). Limitand aceste vibratii, Compressport va reduce daunele musculare, oboseala musculara intarziata, imbunatateste performantele prelungite si previn durerile musculare intarziate. Astfel, scade riscul de tendinita si leziuni musculare. Compresia va oferi un sprijin eficient asupra musculaturii si va asigura scaderea presiunii asupra articulatiilor si tendoanelor. Prin activarea receptorilor cutanati si muculari, compresia Compressport va spori feedback-ul prorpioceptiv. In consecinta, pozitia corpului in timpul antrenamentului va fi imbunatatita.

 

 

Dupa efort

Activarea fluxului sangvin care rezulta din utilizarea Compressport in procesul de recuperare va creste nivelul de alimentare cu oxygen, eliminand toxinele mai rapid si prevenind umflarea. In consecinta, leziunile musculare secundare, inflamatiile si durerile musculare sunt reduse si performantele in timpul competitiei sunt imbunatatite!

 

 

In viata de zi cu zi

Deseori, competitiile majore au loc departe de casa. Pregatirile si calatoriile inainte de cursa pot provoca sportivul sa calce sau sa extinda pozitiile pasive. Toate aceste activitati vor duce la umflarea picioarelor si a durerii associate care caracterizeaza sindromul “picioarelor grele”. Cine nu a simtit niciodata senzatia picioarelor grele inainte de alergare? Reducerea sau prevenirea umflarii membrelor inferioare purtarea de compresie elastic pentru o senzatie de bine, pot induce un sentiment de picioare usoare si fresh… gata pentru antrenamente! Din punct de vedere sensorial, durerea si discomfortul sunt reduse prin purtarea articolelor de compresie, in special in timpul zborului cu avionul, calatoriilor cu trenul, masina, sau in timpul expunerii la caldura.

CUM ALEG MARIMEA POTRIVITA?

Ce marime mi se potriveste?

Dimensiunea este foarte importanta! Va rugam sa folositi diagramele de dimensionare (ghid de marimi) ale fiecarui produs, pentru a alege marimea potrivita. Veti avea nevoie de un metru sau de o sfoara si o rigla/ruleta. Obtinerea dimensiunilor corecte este foarte importanta pentru a avea parte de maximul de performanta al articolelor dvs. de imbracaminte de compresie, asa ca va rugam sa alocati sufficient timp pentru a va masura.

 

Masuratorile mele arata ca ma situez intre doua dimensiuni diferite …pe care ar trebui sa o aleg?

In cazul in care masuratorile se incadreaza correct intre cele doua dimensiuni, va recomandam sa alegeti dimensiunea mai mare - confortul este vital!

CUM SE INTRETIN PRODUSELE COMPRESSPORT?

Cum spal articolele compresport?

Toate produsele de compresie Compressport sunt proiectate pentru a fi spalate de mana, in dus sau in chiuveta, cu apa calda. Acest lucru le permite sa-si pastreze rata de compresie pentru o perioada mai lunga de timp.

Powered by themekiller.com